Субота, 27.04.2024, 02:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Комунальна установа "Початкова школа с. Вигода"...

Категорії розділу
Життя школи [309]
Свята та розваги. Конкурси та відкриті уроки. Відпочинок і дозвілля.
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 6 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРНОГО ЧИТАННЯ в рамках проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
17:11
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРНОГО ЧИТАННЯ в рамках проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ

                                      

Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.
Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ, який розпочався у нас 5 лютого. Для збудження інтересу дітей учителі нашої школи старалися підібрати форми й методи, розробити різноманітні заходи, завдяки яким не лише привернути увагу школярів, але й викликати у дітей задоволення та здивування.
В інтелектуальному змаганні знавців української мови взяли участь четвертокласники, продемонструвавши відмінні знання рідної мови.
Змістовно пройшов урок цікавих завдань «У світі мови чарівної» в 2-3 класах. На гру «Зошит посміхається» першокласники запросили дошкільнят та своїх батьків, розігравши тематичні сценки. Виставка зошитів показала, що учні 1 класу вміють каліграфічно і грамотно писати, а їхні зошити – охайні та чисті. Дівчатка і хлопчики запросили батьків на засідання поетичної студії «Доторкнись до прекрасного», де познайомили усіх відвідувачів з лiтературно-музичною спадщиною геніїв українського слова, здiйснили вiртуальну подорож у дитячий свiт малого Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, продекламували його віршовану казку «Ріпка», яка сподобалася усім глядачам. Учні 2-3 класів змагалися в конкурсі читців творів Л.Українки. Тему творчості українських письменників продовжила сільський бібліотекар Калина Петрівна Прокопчук, окреслюючи окремі штрихи біографії В.Сосюри, декламуючи його невмирущий гімн рідній державі – «Любіть Україну!» А четвертокласники підготували розповідь про життєвий і творчий шлях жительки нашого села – Людмили Мандзюк – сучасної поетеси Заліщанщини, яка зараз проживає в Італії. Та всю любов до української землі, села та родини поетеса виливає у віршах. Поезія «Кровинка» у виконанні Назара Тарасевича та Максима Германа, учнів 4 класу, є яскравим підтвердженням цьому.
Та найкращим подарунком для дітей молодшого шкільного віку стала збірка Людмили Мандзюк «Сонячний зайчик», віршовану абетку якої із задоволенням декламували дошкільнята та першокласники. Навіть створили власні ілюстрації до кожного поетичного рядка… Бажаємо Людмилі Михайлівні нових творчих злетів!

 

 

Категорія: Життя школи | Переглядів: 240 | Додав: Учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz